domingo, 24 de junio de 2007

Vaga Autobusos Municipals de Barcelona de 16 de Febrer

NOTA: FOU TRASMESA AL COMITE EL DIA 16 de Febrer del 2007

Davant la convocatòria de vaga de 4 hores dels conductors i conductores d’autobús de Barcelona , expressem des d’EUIA-Sector Transport i Telecomunicacions:

1º El nostre suport més absolut a les reivindicacions de més seguretat d’aquest col·lectiu, que per extensió és també una reivindicació de més seguretat per la gent que utilitza aquest mitjà de Transport Públic. Són cares de la mateixa moneda.

2º Creiem que el compliment de la feina del col·lectiu és incompatible a qualsevol tipus d’agressió, amenaça o insult. És responsabilitat de TMB instrumentar, tot pactant-les amb els agents afectats (conductors/res i usuaris/àries) les mesures necessàries per eradicar aquest fenòmens als autobusos de Barcelona.

3º Denunciem la deixadesa de TMB en relació amb el tema de seguretat. Cal un sèrie accions urgents, no tant sols en mesures de seguretat dissuasòries, si no mesures d’acompanyament com creació de més carrils Bus, augmentar l’amplada dels actuals, donar prioritat semafòrica als autobusos, augmentar la freqüència de pas etc. per tal d’evitar els conflictes que són la causa principal d’aquestes agressions.

4º Renovem la nostra aposta estratègica pel transport públic, un transport que és més ecològic i per tothom. Les revindicacions del col·lectiu de conductors i conductores, absolutament lògiques des de la vessant laboral, tenen també tot el seu sentit en l’àmbit de la promoció del transport públic.

5º Desitgem que les properes vagues dels autobusos de Barcelona n’hi hagi uns veritables serveis minins a les zones de Barcelona on l’únic transport públic que arriba és l’autobús, posant a disposició de la ciutadania afectada d’autobusos llançadores gratuïts.

6º Denunciem l’estratègia de TMB i d’alguns mitjans de comunicació d’enfrontar els interessos dels conductors i conductores amb els de la gent que utilitza aquest transport públic. En el tema de la seguretat els seus interessos són iguals.


Barcelona, 16 de Febrer del 2007

No hay comentarios: