domingo, 24 de junio de 2007

Resum Assemblea 9 Novembre del 2006







BALANC DEL DARRER ANY
Ha sigut un any on han passat moltes coses i com Assemblea d’EUIA no hem participat gaire. S’asumeix el compromis d’intentar trencar aquesta dinàmica i fer de la nostra Assemblea una eina de treball, discussió, decissió i de creació d’opinió, amb la necesaria ajuda de totes i tots. A nivell de Consell Nacional s’han tractat durant l’any els següents temes (de forma resumida):

*Estatut: Té mancanses en finançament i en definició identitaria, però suposa globalment una millora, especialment en el Capitol de Drets i Deures i no s’observa cap aspecte que empitjori l’anterior marc estatutari. Es va fer campanya a favor.

* Coalició amb Iniciativa: Representa un pas més cap l’equilibri desitjat, tot i que aquest equilibri no arriba amb aquest acord. S’aprova.

*Procès Electoral: Es participa en la elaboració del programa electoral de EUIA en el camp dels transports i les noves tecnologies (qui ho vulgui pot consultar les propostes que vam fer, les que es van recollir al programa d’EUIA i les que finalment van apareixer al programa de la Coalició).

Altres aspectes a destacar dins de l’any:
*Dins d’EUIA s’ha fet la campanya sobre a favor de la Laïcitat a les Escoles i una altra de Commemoració de 75 aniversari de la Segona Republica.
* Elaboració d’una proposta a la Comisió sobre el Pla d’infraestructures del Transport a Catalunya, on hem posat l’enfasi en la tituliritat pública dels serveis de transports.

VALORACIO ELECCIONS AUTONOMIQUES 2006.
Es constata que la Coalicio ICV-EUIA ha tingut un bon resultat, perque tot i l’abstenció, ens han votat 40000 persones més que fa 3 anys. El nostre resultat es determinant per barrar el pas a la dreta de CIU i les seves propostes thacherianes i formar un govern d’esquerres amb politiques d’esquerres.
Es veu com a molt preocupant l’elevada abstenció electoral. Les causes sobrepasen el ambit coyuntural d’una campanya electoral i es pot parlar d’una veritable abstenció social, ja que en altres ambits també es dóna aquest tipus de fenomen (sindicats, movimients socials, AMPAS, Associacions de veins…). La nostra aportació a la lluita a favor de la participació social serà obrir al maxim nostre Assemblea a la gent i als moviments socials del sectors, sense exclusions

ORGANITZACIO DE L’ASSEMBLEA DEL TRANSPORT I LES TELECOS
Per ara, es definiexen tasques prioritaries de responsabilitat, on cada responsabilitat pot ser asumida per un grup de persones dins de la nostra Assemblea:
· Finances
· Informació
· Relació amb Moviments Socials, amb IU i ICV (Sector Transport i telecos) i Món del Treball
· Campanyes d’EUIA
· Taxi
· Sector Ferroviari
· Telecomunicacions
Es fa una crida a col.laborar la gent adherida. Es farà servir el correu electrònic com eina de comunicació més ràpida, segura i barata. Es prega tenir les dades personals actualitzades per no discriminar involutariament a ningú (adjuntem full per omplir les dades, i es prega que ho feu arribar). S’intentarà personalitzar la informació que s’envii.

PRIORITATS DE TREBALL. CONFECCIO DE PLA DE TREBALL
Contacte directe amb els agents socials (sindicats, moviments, usuaris, tecnics…) per escoltar les propostes que ens han de fer i tenir un analisi més riguros. Proposa la nostra Assemblea com l’espai comú de la esquerra transformadora al nostra sector, sovint atomitzada i enfrontada en altres ambits.
A mig termini es definiexen tres prioritats concretes:

MOBILITAT: Com EUIA hem de tenir una proposta pròpia, social i rigorosa sobre la mobilitat de persones i transport public.Afecta a milers de persones usuaries que han de gaudir del seu dret , i a també a moltes persones que hi treballen diarament donant el servei a la societat. La proposta es faria des d’aquesta doble vessant, masssa enfrontada pels interesos “dels de sempre”.
NOVES TECNOLOGIES DE L’INFORMACIO: Estem assintint a una nova revolució tecnologica , on l’unica llei es el mercat. Les regulacions en aquest camp són minimes. La nostra intenció es entendre aquests cambis fora de la lògica mercantil, proposant cambis regulatoris que tendeixin a posar la tecnología al servei del esser humà i no unicament al servei del compte de beneficis de la Corporacio de torn.
TRANSPORT DE MERCADERIES: Es un sector d’acompanyament productiu clau en el desenvolupament d’una economia i que en el cas espanyol té una pecularitat única a Europa: La quota del ferrocarril és molt petita. Aprofundirem en la proposta (qui deu pagar aquesta xarxa, quin tipus d’empresa publica ho faria, com s’implica al sector privat, condicions laborals, etc,,,)

CAMPANYA “SEMPRE A L’ESQUERRA”
Campanya ensetada des d’EUIA per fer enfortir la organització. Des de la nostra Assemblea intentarem fer la campanya cap endins (dinamitzant a la nostra gent adherida) i camp enfora (intentant que hagi noves adhesions a la nostra assemblea).
S’intentarà reduir els impagats de les quotes a la nostra Assemblea i reduir les quotes manuals, perque la gent es pugui dedicar a més EUIA i menys als cobraments.
A més, a la nostra Assemblea, prioritzarem actes, xerrades i tot tipus d’activitats enriquidores, amb l’intenció de que participar en EUIA Transports-Telecos sigui encara més un valor en si mateix.

ALTRES:
· Loteria de Nadal: Tenim el número 34193 i cada papeleta val 1,5 euros (es juga 1,2). S’han repartit els tal.lonaris per vendre. Si algú o alguna vol loteria que ho faci saber al coordinador.
· Propera Reunió: Es valora fer la propera reunió cap la darrera setmana de Gener, primera de Febrer. Si voleu tractar en concret, fer-lo saber al coordinador per incloure’l a la convocatoria per tothom

No hay comentarios: