domingo, 24 de junio de 2007

INFORMACIO ABRIL 2007

L’Assemblea d’EUIA del Sector Transport i Les Telecomunicacions us informa:
CONVOCATÒRIA ASSEMBLEA EUIA SECTOR + GENT INTERESSADA PEL TEMA DE RENFE-ADIF MERCADERIES
Convoquem a tothom que estigui interessat en participar amb la interpel·lació al Senat a la Ministre de Foment sobre el tema de la política ferroviària a una reunió el dia 24 de Abril a les 5 de la tarda al local central d’EUIA.
En el full annex , proposem text base per la interpel·lació , així com proposta base de l’argumentari per defendre les postres posicions sobre el tema. Esperem les vostres propostes i la vostra participació. Tant important com la interpel·lació, és decidir que es fa desprès d’aquesta, ja que les preguntes parlamentaries les consideremcom un mitja (o un principi d’alguna cosa), més que com una fita en si mateixes.
NOTA DEL COORDINADOR: Es prega disculpeu el retard, però entre eleccions sindicals varies,
mancances organitzatives varies i les vacances de Primavera (nom políticament correcte del que tota la vida s’ha dit com la Setmana Santa) el calendari ens ha variat una mica i anem endarrerits.
Igualment anunciem que no es convocarà Assemblea del Sector (tret que passi alguna cosa no
previsible, molt grossa o que ho demaneu) fins a desprès de les eleccions municipals, per no
sobrecarregar a la gent que es mourà en el seu sector i en la seva població.


ACTES CONMEMORATIUS DEL 76é ANIVERSARI DE LA SEGONA REPUBLICA
Hi ha un seguit d’activitats arreu del territori a més de la distribució de la bandera republicana a les seus nacional i territorials. Us destaquem per la seva repercussió aquests dos:

1º Els Joves de Esquerra Unida i Alternativa celebraran el 76è
aniversari de la proclamació de la IIa República amb un ‘REFERENDUM’a la Rambla de Barcelona el pròxim 14 d’abril

2º El Dia 15 a les 12.00 hores al Parc de l’Espanya Industrial, (al costat de l’estació de Sants) tindrem l’Acte Central, de Barcelona, de celebració de la Proclamació de la II República i entrega de carnets d'EUiA (a la gent de l’assemblea local de Barcelona). Hi haurà música amb l’orquestra de Trinxera i un aperitiu per a tothom


CAMPANYA ELECTORAL DE LES MUNICIPALS
La nostra Assemblea al ser de caràcter sectorial, hem d’adreçar-nos a les assemblees locals per col·laborar amb el tema de la campanya electoral de les eleccions municipals, ja sigui amb la elaboració de programes, o ajudant amb la propaganda o els actes o fent d’apoderat o apoderada en un col·legi electoral(molt important això).Donat que som de molts municipis diferents, si no sabeu trobar la vostra assemblea local , adreceu-vos al coordinador, Toni Campos (tl 659-43-9171 o email: euia-transport-telecos@telefonica.net) i ja us posarem en contacte amb els i les companyes de vostra localitat...


INFORMACIO DEL CONSELL NACIONAL DEL 23 MARÇ
El Consell Nacional d’EUiA va donar vist-i-plau a les candidatures que presentarà en coalició amb ICV i les Entitats pel Progrés Municipal a les pròximes eleccions municipals, més de 350 arreu del territoricatalà (163 candidatures al 2003).
Entre els aspectes positius està que EUiA encapçalarà en ciutats importants com L’Hospitalet, Sant Adrià, Gavà, Barberà del Vallès, Blanes, i a capitals de comarca del Camp de Tarragona com Valls, el Vendrell o Montblanc. També on hi tenim alcaldia o hi optem, com Martorelles o Montornès del Vallès. També es superen dificultats enciutats com Tarragona, el Prat, Santa Perpètua, Gavà, La Llagosta, Roses o Badia del Vallès, on la coalició va anar per separat al 2003 i ara hi presenta llista conjunta.
Per votació separada també es va aprovar que en el cas de Mataró i Rubí, EUIA anirà en llistes conjuntesamb ICV, tot i el rebuig de les respectives assemblees locals, en el cas de Mataró per un tema dedesacord amb la política feta per ICV a la capital del Maresme i en el cas de Rubí, per desacord amb ladistribució dels llocs a les llistes.


TERCERA CONCENTRACIO CONTRA LA SINISTRALITAT LABORAL
Us recordem que la tercera Concentració serà el dia 9 de Maig a les 11,45 hores
a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.Com sempre preguen que si podeu confirmeu abans l’assistència ja que depèn dela gent que ve segur fem una cosa més o menys acurada i organitzada.


ENTREGA DE CARNETS ASSEMBLEA DEL TRANSPORT I LES TELECOMUNICACIONS (MON DEL TREBALL)
Us recordem que en principi es manté el dia d’entrega dels carnets d’EUIA el dia 28 d’Abril, juntament amb els companys i companyes d’altres sectors del treball


UN MILLON DE FIRMAS POR UNOS SERVICIOS PUBLICOS DE CALIDAD EN EUROPA
Promomido por la European Trade Union Confederation (ETUC) se está intentado recoger 1.000.000 de firmas para que la Comisión Europea proponga una ley europea sobre los servicios públicos para:
* Dar prioridad al interés general representado por los servicios públicos,
* Permitir a todos(as) la accesibilidad a los servicios públicos,
* Reforzar los servicios públicos para consolidar los derechos fundamentales de los(as)
ciudadanos(as),
* Garantizar más seguridad jurídica para permitir el desarrollo sostenible de las misiones de
servicio público,
* Dar a los servicios públicos una base jurídica sólida para inmunizarlos frente a los ataques de
carácter ideológico de un mercado no reglamentado
Los servicios públicos son esenciales para la cohesión social, económica y regional de Europa. Estosservicios deben ser de gran calidad y accesibles para todos(as) los(as) ciudadanos(as). Hasta ahora, lasprivatizaciones o las liberalizaciones (especialmente en los sectores de energía, correos y telecomunicaciones) eran las únicas alternativas propuestas para el desarrollo de los servicios públicos.
¡Es tiempo de encontrar otras soluciones!
Para firmar o más para obtener más información sobre esta iniciativa se debe entrar en el siguienteenlace/dirección de Internet.
http://www.petitionpublicservice.eu/es

.

No hay comentarios: