domingo, 24 de junio de 2007

Resum Assemblea 19 Juny del 2007

VALORACIÓ DE ELECCIONS MUNICIPALS I DEL DARRER CONSELL NACIONAL:
La coalició ICV-EUiA ha avançat en nombre de regidories, però l’espai de la coalició ha baixat en vots i l’abstenció ha tornar a pujar, especialment de les capes d’esquerra pretenem representar.La preocupació front l’abstenció ha decidit EUiA a celebrar, abans de l’agost, una jornada interna per a fer un anàlisi tant de l’abstenció com de la participació. Es reflexiona sobre el paper de l’esquerra transformadora en el seu conjunt i d’EUiA en particular, amb més presencia social i amb noves formes d’actuacions ales àrees institucionals, creant un perfil d’esquerres propi.
Pel que fa als continguts en l’àmbit municipal, es deuen prioritzar les polítiques d’habitatge, i socials, d’immigració integradores, i politiques per la millora de les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores. Per això hem d’apostar pels governs d’esquerres, però per fer politiques d’esquerra (més important el “fer” que el “estar”), a l’hora de negociar amb altres forces polítiques.
Per últim hem de fer entrar la Política, entesa com l’opinió i l’interès sobre les problemàtiques socials als centres de treball com un element quotidià.

CREACIO D’UN BLOG A INTERNET DE LA NOSTRA ASSEMBLEA DEL SECTOR
A la adreça http://www.euia-transport-telecos.blogspot.com/ trobareu el blog de la nostra Assemblea. Serà un espai de debat i d’informació sobre el que passa al nostra Sector, de les coses que fa la nostra Assemblea, de noticies generals pròpies d’EUiA, i sobretot una eina per saber en tot moment el que penseu de qualsevol qüestió.
És una forma de posar les noves tecnologies al servei de la vostra participació. Funciona 24 hores , 365 dies l’any, això vol dir que sempre podeu proposar temes de debat o informació i sempre podreu opinar (en temps real) de totes els temes proposats.
L’èxit d’aquesta eina depèn sobretot de la participació de tothom. Quantes més opinions i més dinàmic sigui el blog, més enriquidor per tothom també hi serà.
Recomanem que poseu l’adreça http://www.euia-transport-telecos.blogspot.com/ al “Favoritos” Si pel que sigui hi ha algun o alguna que no sap entrar-hi , posar al “Favoritos” o qualsevol altre impediment tècnic, el coordinador s’ofereix com a suport informàtic per al que calgui.

VALORACIÓ ELECCIONS SINDICALS 2007 AL NOSTRE SECTOR
Independement dels resultats de cada sindicat a cada empresa (vam tractar RENFE, ADIF i Telefònica) detectem i saludem un esperit més constructiu, més col·laborador i més unitari a resultes d’aquestes eleccions, malgrat les legitimes diferencies entre sindicats. Com assemblea aprofundirem i recolzarem aquesta actitud constructiva i unitària, en el bon entès que la pluralitat és un valor positiu en si mateix, per que ens fa més rics en opinions i matisos.

MOVILITZACIONS A RENFE OPERADORA-ADIF i A TELEFONICA
Ens afegim i recolzem a les reflexions, reivindicacions i mobilitzacions dels comitès i els sindicats de RENFE OPERADORA i ADIF pel que fa a la manca de inversió i personal a la província de Barcelona, com també ens afegim i recolzem les reflexions, reivindicacions i mobilitzacions del Comitè i Sindicats de Barcelona de TELEFONICA pel que fa a la demanda d’unes condicions dignes a les Contractes i Subcontractes, així com la gent que treballa al 1004. (vegeu ambdues resolucions).
Com assemblea d’EUiA ens oferim a fer arribar, si els comitès i sindicats ho estimen oportú, on calguin (dins de la nostra força modesta) aquests temes ¸ com ha estat el cas amb la pregunta parlamentaria al Senat a la ministra de Foment pel tema del transport de mercaderies per ferrocarril.
Per últim, vam comentar de parlar desprès de l’estiu del tema del traspàs de Rodalies a Generalitat. Esperem que ens feu arribar les vostres opinions sobre el tema.

CARTA INTERNACIONAL DE DRETS A INTERNET
Juntament amb el desenvolupament d’Internet, hi ha el desig per part de les multinacionals i els estats poderosos de restringir l’ús de les noves tecnologies únicament com a font de creació de més plusvàlua o com a mitja de transmissió del pensament únic capitalista.
Internacionalment ens trobem que cada vegada més hi ha més traves perquè les societats puguin decidir lliurament per elles mateixes l’ús i els beneficis que els aporta les noves tecnologies, i són les empreses del sector que dicten els usos i els límits d’aquestes noves tecnologies, sempre i únicament pensant en el seu propi benefici econòmic.
És en el marc d’aquesta lluita entre els poders fàctics i la gent ,(que no és gens novadora perquè portem segles així, però si ho és en el camp on es desenvolupa), on apareix la “Carta Internacional de Drets a Internet”, amb la intenció de ser una veritable Carta Universal de Drets envers a les noves tecnologies, en concret, a Internet.
Com a primer pas, el compromís de la nostra Assemblea és difondre aquesta carta de drets desconeguts per la majoria de la població (us els enviarem a casa o per email) i al octubre intentar fer una acte de presentació i explicació amb la gent que impulsa aquesta campanya i la nostra assemblea de Joves, perquè entenem que estem davant del principi d’un nou camp de lluita, que serà crucial en els propers anys. Quan abans comencem, millor.

VALORACIO DE LES CONCENTRACIONS CONTRA LA SINISTRALITAT LABORAL
Valorem positivament la iniciativa, tot i que hem demanat que es pugui fer alguna per la tarda, ja que el horari (12 del dematí) fa que molta gent no pugui anar perquè treballa.
Igualment valorem positivament la organització de les Jornades Europees sobre Precarietat i Salut el 29 i 30 de Juny (us adjuntem el díptic) i animem a tothom inscriviu-se, perquè serà molt interessant la triple visió (Social, Econòmic i Mèdica) de la Precarietat envers de la Salut

No hay comentarios: