domingo, 24 de junio de 2007

Resum Assemblea 31 de Gener de 2007



Temes del Consell Nacional de 20 de Gener.
Es van resumir les qüestions tractades en el Consell Nacional del 20 de Gener (en la convocatòria ja us vam fer arribar una resum i la gent que ens he fet arribar el vostre email el teniu en versió integra al vostre correu electrònic). En concret això afecta a la nostra Assemblea de la següent forma:
· Reducció dels impagats de quota, elevats a la nostra Assemblea d sector, no tan sols per una qüestió econòmica si no com a mostra d’un mínim compromís cap el col·lectiu.
· Carnet d’EUIA: Es considera positiu i es valora fer-la conjuntament amb la resta de Sectors de EUIA del Mon del Treball.
· Cens de gent simpatitzant: Formalitzar-lo per que aquesta gent pugui participar plenament de les nostres Assemblees i rebi la nostra informació, mogudes, etc,..
· Concentracions d’EUIA a favor de mesures que aturin la sinistralitat laboral: Participarem con Assemblea en aquestes concentracions, tot fent-nos responsables de garantir un mínim de gent en la jornada que ens toqui liderar la concentració i participant en les altres. La primera és el dia 7 de març.
· Jornades sobre Precarietat: Són organitzades per EUIA per el 28 i 29 de Juny (marqueu aquestes dates en les vostres agendes). L’idea és que com Assemblea de Sector participem donant la nostra visió de quines són les formes de precarietat que es donen al nostre Sector (precarietats Laborals, econòmiques o de Salut).
· Campanya Sempre a L’esquerra: Tenim materials (engantxines, díptics, etc) d’aquesta campanya de creixement d’EUIA. En aquesta mateixa comunicació les adjuntem per que la distribuïu com a creieu oportú per la vostra feina...

* Transport Ferroviari de Mercaderies:
Davant la problemàtica plantejada amb el tancament de varies terminals de petit i mitjà dimensió de descarrega de mercaderies i la eliminació dels trens de mercaderies multiclients juntament amb la progressiva privatització de les terminals més rentables), s’acorda portar el tema al parlament espanyol en forma de pregunta al ministeri de Foment. A finals de febrer enviarem a la gent de la nostra Assemblea de RENFE-ADIF ( i qui no sigui de RENFE i tingui interès que ens ho faci saber) la proposta-base de la pregunta parlamentaria i la informació annexa amb la intenció de fer a principis de març una reunió monogràfica preparatòria definitiva amb aquest tema.

Valoració Procés de Pau del País Basc.
Tot i que finalment, el company Reinaldo Roca de la plataforma “Sí al procés de pau”, no va poder assistir, es valora el diàleg com l’únic camí possible per resoldre el conflicte d’Euskadi. Quedem que intentarem portar a algú d’aquesta Plataforma en el futur per fer un debat més a fons. ric).

Col·laboració amb la Associació per la Promoció del Transport Públic:
S’explica que ens hem ofert com a altaveu de reivindicacions d’aquesta associació a més de compartir informacions i estudis. Ho farem igualment amb altres moviments relacionats amb el nostre sector com els sindicats (p.e. properament esperem contactes amb STAC del Sector del Taxi), les associacions de usuaris (Ass. De internautes) , etc.

Eleccions Sindicals 2007 al nostre Sector:
Per evitar malentesos amb les forces sindicals, es rebutja l’idea d’organitzar un debat electoral participatiu i obert, amb totes les candidatures que es presenten ales eleccions de Sindicals de Telefònica. S’acorda fer-ho per altres temes que no siguin electorals.


Propostes generals del Sector de Transports i les Telecos, per les eleccions municipals del 2007.
Es presenten les següents propostes:

TRANSPORT
· Hem de garantir que qualsevol dia de l’any una persona pugui anar i tornar a la seva capital de comarca el mateix dia en transport públic.
· Prioritzar les inversions en transport públic de proximitat,
· Compromís de que les tarifes no pugin més de l’IPC.Ampliació de les zones tarifàries nº1 a noves poblacions del voltant, i racionalització i homogeneïtzació del sistema tarifari i de descomptes.
· Augment de la freqüència de pas, millorant les freqüències de pas actuals en època estival i festius.
· Adaptació total de la xarxa de transport pública la gent discapacitada.
· Augment del transport públic nocturn amb un augment horari. Acords amb les zones d’oci nocturn, per dotar de transport públics (finançat pel sector d’oci privat) aquelles zones
· .Compromisos amb els polígons industrials, per a que aquells o finançats per aquells, estiguin units per transport col·lectiu amb la població més propera, amb connexió en metro, metro lleuger o tren.
· Acords amb el sector del taxi, per reconvertir la flota, millorar el servei i dotar de més seguretat als conductors / conductores i al passatge.
· Unir el Tram Baix y el Tram Besos per la Diagonal

TELECOS
· Afavorir la implementació de serveis més potents (fibra òptica i UMTS). Contraposem aquest model a l’actual que s’aprofita al màxim d’una xarxa ja amortitzada, però que limita el desenvolupament a mig termini. Foment de la compartició d’infraestructures de telecomunicacions entre operadores. Això també seria aplicable a les obres de canalització del serveis.
· Exigència d’un projecte de Telecomunicació en tota edificació nova o de nova rehabilitació, garantint l’accés de qualsevol veí o veïna, empresa o professional a qualsevol servei de telecomunicació, associant l’accés al servei i no a la companyia, i fent sempre preferent el dret d’un ocupant a gaudir d’un servei que ha sol·licitat a qualsevol operadora.
· Mesures per aconseguir Administracions Obertes de cada Ajuntament, amb un portal únic i amb una plataforma única, digitalització dels tràmits garantint la interoperativitat dels sistemes. Desenvolupar l’ús de la certificació electrònica, l’ús de la signatura identitat electrònica
· Aposta per les tecnologies WIFI i Transmissió per satèl·lit per solucionar els problemes de transmissió en les àrees rurals o fora dels casc urbà.
· Promoure l’alfabetització digital de la ciutadania, especialment per adults. La idea es combatre una exclusió digital de part de la població.
· Aconseguir que a cada Centre Cívic o biblioteca municipal existeixi personal format i formador en noves tecnologies
· .Creació de Continguts: digitalització del patrimoni cultural municipal, fent-lo consultable a la xarxa. Creació de continguts i aplicacions en formats online multiplataforma (visibles en formats estàndards) .
· Garantir la no existència de barreres a col·lectius concrets com a persones cegues o persones analfabetes.
· Suport, impuls i creació de la xarxa d’accés lliure municipals sense fils (àrees Wifi) a Internet a les ciutats.
· Control d’emissions radioelèctriques de les antenes de telefonia mòbil. S’ha de garantir un doble objectiu: Bona cobertura a tot el municipi i gens d’efectes nocius sobre la salut.
· Impuls a les administracions municipals, centres cívics, biblioteques, etc de software lliure i de estàndards per la ciutadania en general i al personal municipal , contraposat al creat pels grans monopolis privats, amb descarrega de programes lliures. Fomentar l’ús de software en català.
· Desenvolupament de les formes de participació i de complement, entès com a incentiu a la participació ciutadana i no com una barrera.
· Interconnexió de totes de les bases de dades del mateix Ajuntament. Foment d’interconnexió amb altres administracions amb vocació de finestreta única., propera ala ciutadania.
· Adopció del protocol IPv6 a les xarxes de administracions municipals.

Pressupost de la Generalitat 2007:
Finalment des de la nostra Assemblea no es presenta cap proposta per als pressupostos de la Generalitat del 2007 .

Hores i Dies de fer les nostres reunions:
Ens comenten si existeix la possibilitat de fer les reunions abans (en comptes de les 6 a les 5 de la tarda). Aprofitem l’ocasió per fer-vos la consulta de quan seria el millor horari per vosaltres. En principi plantejaríem tres possibilitats que serien:
· posar-les un dia de cada dia a les 5 de la tarda o
· posar-les dissabte matí.
· deixar les coses com estan (o sigui un dia de cada dia a les 6)Preguem que ens feu arribar les vostres preferències horàries i de dia, per email , telefon, etc...

No hay comentarios: