martes, 28 de febrero de 2012

"YO TAMBIEN SUMO"



COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA DE BASE DEL SECTOR DE LES TELECOMUNICACIONS D’ESQUERRA UNIDA i ALTERNATIVA:

Davant la convocatoria per part de la Plataforma “YO TAMBIEN SUMO” de mobilitzacions conjuntes en el ventat de gent que treballa pel Grup TELEFONICA, ja siguin empleats/ades, contractes, subcontractes o autonoms/mes :


· Denunciem la disparitat de condicions laborals que hi ha en el Grup Telefònica (i en general en tot el Sector de les Telecomunicacions). És inconcebible que en el Sector, juntament amb la Banca, en que els seus directius guanyen més, és produeixin situacions extremes de precarietat laboral. Amb els importants guanys del Sector es pot mantenir i crear perfectament ocupació digne i de qualitat, sense que perilli la continuïtat de la empresa.

· Denunciem la destrucció d’ocupació digne mitjançant EROs i la seva substitució per treball precari a les contractes, subcontractes i/o autònoms/mes. Es calcula, que en els darrers 20 anys ha hagut una pèrdua neta d’ocupació digne 55.000 persones, mentre que la ocupació precària ha augmentat en unes 100.000 persones.


· Proclamem que és bàsica la unió de empleats/des de plantilla, contractes, subcontractes i autonoms/mes envers les agressions diàries en les condicions laborals i que la única reivindicació unitària possible , és que tothom que treballa pel Grup Telefònica tingui les mateixes condicions laborals i que aquestes siguin dignes per tothom.

· Manifestem la nostra simpatia per la creació del moviment, YO TAMBIEN SUMO, hereu de “Sí, soy Rentable”, de caire horitzontal, transversal sindicalment i allunyat de corporativismes o visions exclusivament d’empresa. Ens oferim en tot allò que aquesta Plataforma estimi oportú de nosaltres i ens sumem a la primera acció de protesta prevista pel dia 27 de Febrer a les 14.00 davant de la porta del Congrés Mundial de Mòbils.

· Reiterem que el Servei Públic bàsic que ens ofereixen les Telecomunicacions haurien de estar en mans publiques, i que en tot cas, la competència dels diferents operadors de telecomunicacions han de ser en servei, qualitat, innovació i en preu; però mai en condicions laborals a la baixa. Una competència en aquests termes no contribueix al desenvolupament tecnològic, ni a sostenibilitat social, ni al llarg termini a mateixa la eficiència econòmica. Per això proposem la signatura d’un Conveni del Sector de les Telecomunicacions amb la finalitat de garantir unes condicions mínimes de partida per tothom que hi treballa en aquest Sector independement de la empresa on treballi, contracta o subcontracta i que l’esmentada adscripció, sense possibilitat de despenjament , sigui condició necessària per obtenir la llicència d’operador de Telecomunicacions.

No hay comentarios: