domingo, 18 de mayo de 2008

El caos ferroviari va causar perjudicis econòmics i psicològics als usuaris, segons un estudi encarregat pel govern català

El caos ferroviari que va patir Catalunya la passada tardor, amb retards i talls de línies de tren, va trastocar l´activitat diària de més de la meitat dels veïns dels municipis afectats. Així ho recull un estudi elaborat per GESOP que ha encarregat el govern català, que assegura que els usuaris van haver de dedicar més hores als desplaçaments, pèrdua d´hores de son, nerviosisme per arribar tard a la feina o a les classes i perjudicis econòmics. En aquest darrer sentit, gairebé la meitat dels afectats van haver de desembutxacar una mitjana de 10 euros diaris per fer front a despeses sobrevingudes com benzina, dietes, transports alternatius, taxis o cangurs.

L´objectiu de l´estudi, com publica el diari AVUI, era constatar el nombre de persones que es van veure afectades i conèixer com van incidir els fets en la seva vida quotidiana. Paral•lement als usuaris directes del transport ferroviari, l´enquesta també posa de manifest que hi va haver altres afectats indirectes, com els usuaris d´altres mitjans de transport que van patir retards, increment en el trànsit i els que van haver d´introduir canvis als horaris familiars habituals. Gairebé el 30% va deixar de fer alguna activitat personal que abans realitzava.

No hay comentarios: