miércoles, 21 de mayo de 2008

CAP A LA V ASSEMBLEA D'EUIA

El passat divendres 16 de maig es va fer el Consell Nacional d'EUiA. El punt principal era obrir el procés cap a la cinquena Assemblea, que es celebrarà a primers de novembre, abans de l'Assemblea d'IU. El debat s'inscriu doncs dins la reflexió que el conjunt de l'esquerra transformadora estem fent i encara hem de fer davant la darrera davallada electoral i que es un greu toc d'alerta per tothom.

Malgrat que no va haver un gran debat, donat que es presentà un document que era un guió per desenvolupar, si que van haver algunes intervencions que van dibuixar un panorama autocrític respecte a nosaltres mateixos i la nostre coalició i, més que crítics, amb el mateix govern tripartit de l'Entesa en el que participem.

Alguns exemples que es van posar es que no es pot defensar el medi ambient sense escoltar els territoris. O també que si la gent treballadora no ens veu útils? per defensar el seu lloc de treball davant les deslocalitzacions i capaços de imposar que el govern prengui mesures concretes que les frenin i obliguin a les empreses a pensar-s'ho llavors la gent anirà a votar altres.

El document es va aprovar gairebé unànimement amb la idea de que no es tracta de tancar res sinó precisament s'ha d'obrir la discussió de la forma més enriquidora i per això hi ha sis comissions que treballaran cada punt. Dins aquestes comissions s'invitarà a gent qualificada en el tema per que faci també aportacions, siguin o no d'EUiA.

En canvi els pressupostos es van aprovar també, però amb un cert numero d'abstencions que demanaven pogué discutir amb més calma i de manera més política com recollim i ens gastem els diners d'EUiA.La nostre assemblea sectorial, com totes les altres, te doncs el camp obert per aportar debat i solucions en el conjunt de polítiques que es realitzen des de el govern central i el tripartit, per exemple sobre la crisis del transport públic o de les telecos que hem patit i encara patim.

Com més participativa sigui aquesta V Assemblea, més prepararem l'esquerra transformadora i alternativa per estar i animar la nostre gent i apretar el govern cap a polítiques d?esquerra. Animem doncs des de aquest blog a fer propostes o aportacions per incloure en els diferents apartat i comissions.

No hay comentarios: