miércoles, 20 de julio de 2011

Davant la convocatoria de vaga del transport sanitari urgent i no urgent

Davant la convocatoria de vaga del transport sanitari urgent i no urgent l’Assemblea d’EUIA del Transport manifesta el següent:


Recolzem totalment aquesta vaga ja que no creiem justificat la reducció del 6% del temps de treball, , anunciat pel Departament de Salut, i la decisió de la patronal de mantenir la rebaixa salarial d'un 2,5%. La ciutadania i els treballadors i treballadores del Sector de Transport Sanitari NO mereixen aquestes mesures INJUSTES.


La reducció del temps de treball comportarà que el temps de resposta s’allargarà en alguns casos fins 50 minuts, i això vol dir que amb determinades malalties “ja no es pot fer res”, com en el cas d’una parada cardiorespiratòria. A més, i gràcies a una altra retallada, la supressió dels serveis d’urgències a alguns CAP, aquesta reducció arriba quan la demanda dels serveis de transport augmentarà per aquesta circumstància.


Aquesta reducció del temps de treball equival a 83 ambulàncies menys, (tenint en compte que cada ambulància treballa 12 hores al dia), cosa que afectarà igualment comportarà augmentar les asimetries territorials del dret als serveis d’emergències mèdiques i al transport sanitari, en general. A més aquesta reducció és retroactiva. Això vol dir que la retallada en termes reals no és del 6 %, si no del 14 % a partir del juliol.


Tampoc es justifica la disminució dels salaris del treballadors, ja que totes les empreses del sector han tingut beneficis aquest any. Els treballadors del sector ja van acceptar la reducció d’un 2,5% del sou en l’acord signat el 2010. (ho van fer a resultes de la rebaixa del 5% aplicada als funcionaris, que va decretar el Govern.) L’acord finalitzava el passat mes de juny, quan s’hauria d’haver recuperat la massa salarial. La patronal ha també incomplert aquest pacte.


En el transport sanitari No urgent ens trobem davant d’un deteriorament real de la qualitat assistencial, que repercutirà directament en els ciutadans i ciutadanes que necessitin aquests serveis, i no tinguin la possibilitat de poder sufragar el cost d’un servei privat de transport sanitari, de la mateixa manera que això posa en risc els llocs de feina dels treballadors i treballadores que en aquests moments estan prestant aquest servei.



18 de Juliol del 2011

No hay comentarios: